backgroundtop
Logo van deachillespees.nl
   facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
DE ACHILLESPEES / M. TIBIALIS POSTERIOR
<a href="http://adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" /></a>

M. TIBIALIS POSTERIOR

De musculus flexor tibialis posterior is een spier van het onderbeen. De spier is een van de diepe kuitspieren aan de achterzijde van het onderbeen. De andere diepe kuitspieren zijn de musculus flexor hallucis longus en musculus digitorum longus. De spieren lopen vlak achter de binnenste enkelknobbel (mediale malleolus) langs. Van deze spieren is de musculus tibialis posterior de krachtigste. Er bestaat een ezelsbruggetje om de ligging van de spieren te onthouden, namelijk: Tom Dik en Harry. Van voor naar achter kunnen we de Tibialis posterior (Tom), Digitorum longus (Dik) en Hallucis longus (Harry) differentiëren.

De musculus tibialis posterior is het meest centraal gelegen van de onderbeen spieren. De spier heeft een belangrijke functie voor de stabilisatie van het onderbeen. Naast de stabilisatiefunctie zorgt de spier ook voor het optrekken van de binnenzijde van de voet (inversie) en draagt hij bij aan het buigen in het enkelgewricht en de voet (plantairflexie).

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL