backgroundtop
Logo van deachillespees.nl
   facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
DE ACHILLESPEES / ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering

 

De Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Als u naar de huisarts of het ziekenhuis gaat worden de kosten door de zorgverzekering vergoed. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

Iedereen is verplicht om in elk geval de basisverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering vergoedt de kosten voor de huisarts of opname in het ziekenhuis. Er geldt een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat u altijd geaccepteerd wordt door de zorgverzekeraar voor de basisverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

 • Geneeskundige zorg van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen t/m 17 jaar
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Medicijnen, maar niet alle medicijnen
 • (Medische) hulpmiddelen, maar niet de rollator en krukken
 • Hulp bij stoppen-met-roken
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie voor chronisch zieken vanaf de 21e behandeling
 • Logopedie en ergotherapie
 • Ziekenvervoer
 • Dyslexiezorg voor kinderen
 • Dieetadvies (maximaal 3 uur)
 • 3 IVF-behandelingen voor vrouwen t/m 42 jaar

 

De aanvullende verzekering

De aanvullende verzekering kunt u afsluiten om de kosten voor zorg die niet door de basisverzekering vergoedt wordt toch vergoed te krijgen. Deze is dan ook niet verplicht. Zo wordt fysiotherapie alleen vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling als u een bepaalde chronische ziekte heeft. U kunt zich bijverzekeren voor fysiotherapie met een aanvullende verzekering. Er is geen acceptatieplicht voor de aanvullende verzekering. U kunt dus geweigerd worden voor verzekeraars. U kunt in de vergoedingsoverzichten van Independer.nl zien welke behandelingen onder andere vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

 

Verplicht eigen risico

Er geldt een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. Voor 2013 is dat € 350,-. Hierdoor betaalt u de eerste € 350,- aan kosten die door de basisverzekering vergoedt wordt zelf. Voor behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden geldt geen eigen risico. U gebruikt uw eigen risico dus niet als u naar de fysiotherapeut gaat terwijl u zich voor fysiotherapie heeft bijverzekerd.

 

Veranderen van zorgverzekering

Van november tot en met december kunt u ieder jaar veranderen van zorgverzekering. U kunt zorgverzekeringen het beste vergelijken op een vergelijkingssite, zoals Independer.nl. U kunt daar uw dekkingswensen opgeven en krijgt dan te zien welke zorgverzekering het beste bij u past voor de laagste prijs. Vervolgens kunt u naar die zorgverzekering overstappen.

 

Zorgverzekering en de achillespees

De achillespees is de pees die de kuitspieren met de hiel verbindt. De achillespees is de sterkste en dikste pees van het lichaam, maar kan toch geblesseerd raken. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens veelvuldig springen, doordat de achillespees een deel van de klap opvangt.

 

Bij een blessure aan de achillespees kunt u naar de fysiotherapeut. Is de blessure tijdens het sporten ontstaan? Of sport u veel? Raadpleeg dan een sportfysiotherapeut. De behandeling wordt alleen vanaf de 21e behandeling en bij een chronische aandoening vergoedt vanuit de basisverzekering. U kunt zich er wel extra voor verzekeren via de aanvullende zorgverzekering. In dat geval wordt uw eigen risico niet gebruikt. U kunt in het vergoedingsoverzicht voor fysiotherapie van Independer.nl zien of uw zorgverzekering de behandeling vergoedt. Ook kunt u daar zien welk pakket u het beste kunt nemen om de behandelingen vergoed te krijgen.

 

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL